Suunnistuksen MEDILASER-VIESTI ja MEDILASER-KESKIMATKA su 16.8.2020, Anttola, MIKKELI Medilaser Silmäkirurgia Suunnistuksen Viestiliiga Anttolan Urheilijat

Kilpailumaastona Piskolansaari

Vuoden 2020 Medilaser-viestin ja -keskimatkan kisamaastona on noin kolmen neliökilometrin laajuinen Piskolansaari. Saaren erottaa mantereesta kapea salmi, ja sinne on tieyhteys. Maastosta ei ole olemassa aiempaa suunnistuskarttaa.

Suunnistajan näkökulmasta maaston yleiskuva on varsin ”anttolalainen”. Sitä hallitsevat majesteettiset mäet, joista korkein kohoaa 75 metriä saarta ympäröivää Luonterin vesistöaluetta korkeammalle. Pienipiirteistä ja osin peitteistäkin rinnettä on sopivassa määrin.

Eroavaisuuksia Anttolan muihin suunnistusmaastoihin on ainakin kolme:

  • Maapohja on pääosin varsin karua kallio- tai hiekkapohjaa, minkä johdosta loppukesällä rehottava aluskasvillisuus hidastaa etenemistä poikkeuksellisen vähän.
  • Isojen siirtolohkareiden määrä on melko pieni ja kivien ”kuvausrajaa” on jopa hieman laskettu alueilla, joilla näkyväisyys on hyvä (ks. oheinen karttanäyte).
  • Talvella 2018-2019 seudun korkeimpien mäenlakien puustoa kaltoin kohdelleet lumituhot näyttävät pysytelleen loitolla Piskolansaaresta.

Harjoituskielto

Oheiseen karttaan rajattu kilpailu- ja harjoittelukieltoalue on julkaistu myös Suunnistusliiton Karttarekisterissä.

Lisää maastokuvia

Maastokuvia syksystä 2019 lähtien.

Close Menu